Lakkering

Nytt gulv?

Vi hjelper deg til å få ditt drømmegulv

1

LAKKERING

Lakkering er den opprinnelig emåten å behandle et gulv på. Det er ikke uten grunn at lakk opprinnelig og fremdeles er den mest alminnelige måten å behnadle et gulv på. Lakk er det i særklasse letteste å holde og du kan ha glede av det i 10-15 år uten å løfte en finger i vedlikehold.

Mange assosierer lakkerte gulv med gamle dagers blanke, gule og litt triste parkett og tregulv. Videre tenker mange på sterke løsemidler som var en forutsetning for å fa gamle dagers lakktyper til å herde.

Dette er et for lengst tilbakelagt stadium. Dagens lakker er lyse, matte og ofte vannnbaserte og dermed langt mer miljøvennlige enn både olje og hardvoksolje. Dagens lakker fås i ultra matte varianter som gjør at de knapt er synlige på gulvet og de kan kombineres med alle regnbuens farger, beis og olje.

 

Mange ønsker en bestemt farge som de har funnet i en olje, men er skeptiske til holdbarheten til pigmenterte oljer. Dette løser vi enkelt med å legge en ultra matt lakk på toppen. Resultatet blir et gulv med ønsket farge, men helt vedlikeholdsfritt.

Lakk kombinert med pigmentert gulvolje

 

De fleste tradisjonelle gulvoljer kan kombineres med lakk.

Classic Uretan lakk

Classis Uretan lakk er norges mest solgte lakk. Classic Uretan lakk kjennetegnes ved sitt høye tørrstoffinnhold og med dette sin høye slitestyrke. Testet av Teknologisk Institutt som best av gulvlakker i konkuranse med bl.a to-komponent tynnerbaserte og syreherdenede DD lakk.

Classic Uretan lakk gir oljens vakre glans og dybdevirkning og fremhever treverkets spill og struktur. Finnes i tre glansvaranter (Glansgrad i parentes); blank (90), halvblank (40) og Boneglans (15).

 

Også tilgjengelig i vannbasert utgave for redusert miljøpåvirkning.

Bona Naturale

 

Et godt eksempel på hva vi kan oppå med moderne lakkteknologi er Bona Naturale. Denne "lakken" fungerer som en lakk hve gjelder beskyttelsen av treverket, men bevarer det bare treverks utseende, følelse og struktur. Vi pleier å si at produktet hverken er lakk, olje eller hardvoksolje, men Naturale.

 

Tilgjengelig i to varianter; en komponent for husholdningsbruk og to-komponent for offetlig bruk og kontor.

 

 

Classic Uretan lakk Aqua

Classis Uretan lakk Aqua er den oljebaserte lakkens miljøvennlige "fetter". Kjennetegnes ved sin raske tørketid, lyse innfarging og brukervennlige konsistens. Kan brukes sammen med olelakken slik at man kan oppnå et lysere sluttresultat eller dypere innfarging etter ønske.

Meget ripefast og god motstandskraft mot vann og husholdningsalkali. Leveres i 3 ulike glansgrader, hakvblank, matt og ultra matt. Er i ultra matt utgave i praksis usynlig på gulvet og fremhever treverkets struktur framfor lakkfilmen. Kan med dette også også benyttes som alternativ til olje for å unngå tidkrevende vedlikehold.

 

Norsk Parkettsliperi

Etbl. 1926

Smestadveien 5, 0376 Oslo

E-post: kontakt@norskparkett.no

22 92 43 20

92 88 54 54