Behandlingsmåter

1

LAKKERING

Den eldste og mest holdbare måten å behandle ditt gulv på. Nå også tilgjengelig i vannbasert, miljøvennlig type og i ultra matt variant som nesten ikke synes. 

2

OLJING

Gir en naturlige følelsen når du gå på det, men krever en god del vedlikehold fordi oljen forsvinner i vask og ved bruk.   

3

HARDVOKSOLJE

Et produkt som best kan beskrives som en hybrid mellom lakk og olje. Mindre vedlikehold enn olje men ikke vedlikholdfritt.

Sliping av gulv


Alle gulv kan i utgangspunktet slipes med et god resultat. Sliping er foruten en enkel måte å fornye dine gulv på, også godt for miljøet fordi det belaster miljøet betydlig mindre enn en utskifting gjør. Ved sliping "nullstilles" gulvet - dvs det blir helt som nytt og kan behandles etter ditt ønske.


Vi kan rådgi deg vedrørende hvilken behandling du bør velge. (Se nærmere opplysninger i menyen til venstre) Ikke alle typer behandling er like godt egnet i alle hjem. Har du et hyppig rengjøringsbehov som følge av at dere er mange eller har hund etc. bør du velge annerledes enn en husholdning med få medlemmer og lite trafikk. Vi vil vanligvis kunne gi deg det gulvet du ønsker uansett, men det finnes flere veier fram.   

Renhold av gulvet ditt


Når vi er ferdig med vår del av jobben er det du som må står for det daglige renhold. Nedenfor gir vi noen nøkkelord for renhodet av ditt nye gulv.

Lakkering

Rengjør med hva du vil og så ofte du vil. Bruk ikke for mye vann.

Oljing

Primært støvtørring og tørrmopping, vask med tilpasset vaskemiddel.

Hardvoksolje

Støvsuging og tørrmopp. Vask med anbefalt vaskemiddel fra produsent.

Treverk - en fornybar resurs


De siste årene har det kommet en del nye typer gulvmaterialer som  som markesføres som vedlikholdsfrie og som  skal tåle nesten hva som helst - såkalt laminat. Sannheten er at  disse ofte er kalde og glatte å gå på og ofte gir uønsket trinnlyd. Dette er materialer som kun kan brukes en gang. De har videre en forurensende, industriell  produksjonsmetode som gir økt miljøbelastning.


Erfaring har vist at de heller ikke er særlig holdbare. De slår seg ved vannbelasning og møsteret slites ut i omtrent samme takt som et lakkert tregulv. Det finnes ikke noe alterantivt materale til treverk som i samme grad ivartar både hensynet til estetikk, brukervennlighet, tilpassningsdyktighet  og miljøet.