Lakkering

1

LAKKERING

Lakkering er den opprinnelige måten å behandle et gulv på. Det er ikke uten grunn at lakk opprinnelig og fremdeles er den mest alminnelige måten å behnadle et gulv på. Lakk er det i særklasse det letteste å holde og du kan ha glede av det i 10-15 år uten å løfte en finger i vedlikehold.


Mange assosierer lakkerte gulv med gamle dagers blanke, gule og litt triste parkett og tregulv. Videre tenker mange på sterke løsemidler som var en forutsetning for å fa gamle dagers lakktyper til å herde.

 

Dette er et for lengst tilbakelagt stadium. Dagens lakker er lyse, matte og vannnbaserte og dermed langt mer miljøvennlige enn både olje og hardvoksolje. Dagens lakker fås i ultra matte varianter som gjør at de knapt er synlige på gulvet og de kan kombineres med alle regnbuens farger, beis og olje.


Mange ønsker en bestemt farge som de har funnet i en olje, men er skeptiske til holdbarheten til pigmenterte oljer. Dette løser vi enkelt med å legge en ultra matt lakk på toppen. Resultatet blir et gulv med ønsket farge, men helt vedlikeholdsfritt.       

Lakk kombinert med pigmentert gulvolje


De fleste tradisjonelle gulvoljer kan kombineres med lakk.

Hvit olje/primer

Kombinert med våre ekstra matte og ultra matte, vannbaserte lakker kan vi få fram "hvitskurte" gulv i ulike nyanser, men uten at du behøver tenke på alt vedlikeholdet som normalt hører slike gulv til. 


Alle våre lakker, oljer  og primere er EC1 og GreenGuard godkjent for minimal påvirkening av ditt innemiljø.
Naturlig eik


Et godt eksempel på hva vi kan oppå med moderne lakkteknologi er Bona Traffic Raw. Denne "lakken" fungerer som en lakk hva gjelder beskyttelsen av treverket, men bevarer det ubehandlede treverkets utseende, følelse og struktur.  Vi pleier å si at produktet hverken er lakk, olje eller hardvoksolje, men Raw.
Bona Craft Oil 2K

Dersom du øsnker en annen farge og nyanse kan vi tilby Bona Craft Oil 2K. Denne to-komponent oljen inneholder kun 3% løsemidler og er således svært miljøvennlig. Leveres i 12 ulike farger og kan kombineres med Bonas 2 komponete lakker. Den ultra matte Traffic Raw og f.eks. Craft Oil invisible lager helt naturlige eikegulv uten galns og uten vedlikehold.